Roelien Heldt

Roelien Heldt | Heuvelrug Vitaal | Vitaal door

Loslaten van spanning die zich heeft vastgezet in je lichaam

Door ingespannen werken, alledaagse stress en kleine of grote trauma’s in het verleden heeft zich wellicht spanning vastgezet in je lichaam. Dat kan leiden tot pijnlijke of stijve spieren in rug, nek of schouders of tot hoofdpijn, gevoel van onrust, prikkelbaarheid, eetbuien, vermoeidheid, moeite met slapen en tal van andere klachten die een negatieve invloed hebben op je vitaliteit. Je kunt deze klachten voorkomen of verminderen door het beoefenen van TRE, oftewel Tension/Trauma Releasing Exercises.

Vitaal door met TRE

Door middel van TRE kun je spanning uit je lichaam laten verdwijnen door je natuurlijke mechanisme voor spanningsontlading te activeren. Als gevolg van de diepe spierontspanning gaan er vanuit het lichaam signalen naar het brein die aangeven dat het niet meer nodig is om in de stressmodus te blijven en dat er ruimte is voor mentale en emotionele ontspanning. TRE verbetert tevens de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen, een goede reden voor sporters om na een training af te sluiten met TRE.

Wil jij graag spanning loslaten?

Tijdens een cursus of individuele consulten leer je hoe je deze methode op een prettige en effectieve manier zelf thuis kunt gebruiken. We beginnen steeds met de oefeningen. Die vragen van iedereen, of je nu erg sportief bent of juist helemaal niet, een milde inspanning. Als het ontladingsproces door de oefeningen op gang is gebracht, gaat het verder vanzelf en hoef je het alleen maar te laten gebeuren. Door een onwillekeurig aantrekken en loslaten van spieren, soms in de vorm van nauwelijks waarneembare trillingen en soms met wat grotere bewegingen verdwijnt er spanning uit je lichaam.

Meer informatie vind je op de website van Vitaal door